dinsdag 29 januari 2013

Verloren schildpad duikt na 30 jaar op in rommelhok

In Brazilië is een verloren gewaande schildpad na dertig jaar gezond en wel teruggevonden in een rommelhok. Volgens een dierenarts overleefde het dier op houtwormen die het uit de plankenvloer haalde en op condensatievocht.

De schildpad Manuela verdween in 1982 uit het huis van haar baasje Leonel Almieda in Rio de Janeiro. Men ging er van uit dat het reptiel was weggekropen nadat bouwvakkers bij renovatiewerken de voordeur open hadden laten staan.

Verboden terrein
Toen Almeida eerder deze maand overleed, ruimden z'n kinderen zijn woning op. In een rommelhok, vol afgedankte elektrische apparaten, vonden ze tot hun grote verbazing Manuela. 'Het hok was altijd op slot en we mochten er van onze vader nooit komen', vertelt zoon Leandro. 'En daar zat Manuela in een kartonnen doos van een platenspeler. Ik kon m'n ogen niet geloven'.

Cadeau
'We zijn allemaal dolblij dat we Manuela terug hebben', zegt zus Lenita. 'Ik kreeg haar cadeau toen ik een kind was. Het is echter een raadsel hoe zij al die tijd heeft kunnen overleven.'

De plaatselijke dierenarts Jeferson Pires vermoedt dat de schildpad heeft kunnen overleven door houtwormen te eten die ze in de plankenvloer vond en door het 'drinken' van condensatievocht.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten