zaterdag 2 februari 2013

Man ontdekt onbekende in doodskist van overleden vrouw


De Zuid-Afrikaanse Michael Galant was in shock toen hij eerder deze week van zijn overleden vrouw afscheid ging nemen in het rouwcentrum. Het personeel had namelijk per ongeluk het verkeerde lijk in de doodskist gelegd.

De weduwnaar uit Kaapstad en zijn dochter Leota gingen een laatste keer hun geliefde groeten voor de begrafenis van Magdalene Galant later die week. Toen Michael de doodskist opende, ontdekte hij dat hij de vrouw die erin lag een onbekende was. 'Ik merkte meteen op dat er iets verkeerd was, die vrouw zag er helemaal niet uit als mijn Magdalene. Mijn dochter zei ook meteen: "Dat is mama niet.' Toen besefte ik dat er een grote fout was gemaakt', aldus een rouwende Michael. De dochter liep door de vergissing een trauma op.

De vrouw overleed vorige week zaterdag aan een hartaanval. Het personeel had eerst de achtergebleven familieleden nog proberen te overtuigen dat het toch om het juiste lichaam ging. Later gaf het bedrijf toe dat ze de verkeerde lade hadden opengetrokken in het mortuarium.

De familie probeerde de begrafenis nog te stoppen, maar de begrafenisondernemer overtuigde hen toch de afscheidsdienst te laten doorgaan. De familie werd naar het lijkenhuis gebracht waar het juiste lichaam lag. Het bedrijf heeft zijn verontschuldigingen aangeboden en beloofd een tweede rouwdienst te regelen.


Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten