donderdag 31 januari 2013

Meisje dat optrad voor Obama gedood bij schietpartij

Bij een schietpartij in een speeltuin in Obama's thuisstad Chicago is een 15-jarig meisje om het leven gekomen. Mogelijk verwarde de schutter de groep kinderen met jonge bendeleden.

Het meisje, Hadiya Pendleton, had vorige week nog opgetreden als danseres tijdens de inauguratie van Barack Obama in Washington. Bij de schietpartij, die op amper anderhalve kilometer van Obama's huis in Chicago plaats had, raakten nog twee kinderen gewond.

De tieners hielden zich onder een afdak in het park schuil voor de regen. Op dat moment sprong een gewapende man over het hek en opende het vuur op de groep kinderen. Na de wilde schietpartij sprong hij in een klaarstaande vluchtauto.

Gangstergeweld
Chicago worstelt al jaren met het gangstergeweld. In 2012 werden er 506 moorden gepleegd. In de eerste maand van dit jaar waren dat er al meer dan 40.

De schietpartij in Obama's thuisstad komt op het moment dat de president in Washington strijdt voor een strengere wapenwet. Naast het veelbesproken bloedbad op de Sandy Hook school in Newtown, heeft Obama al meermaals de aandacht gevestigd op het minder spectaculaire maar veel dodelijkere straatgeweld in Chicago en andere steden.

Bron15-j

Geen opmerkingen:

Een reactie posten