vrijdag 1 februari 2013

Waaghals balanceert op 60 meter hoogte


De Amerikaanse acrobaat Nikolas 'Nik' Wallenda is erin geslaagd om een afstand van 152 meter te overbruggen over een touw. Wallenda liep in zijn geboorteplaats Sarasota, Florida op 60 meter hoogte.


De 34-jarige waaghals deed het dinsdag zonder beveiligingskabel of vangnet. Afgelopen juni deed hij een zelfde soort stunt, maar dan over de Niagara Falls. Bij die actie gebruikte hij, voor de eerste keer, wel een kabel en een harnas. Het televisienetwerk dat betaalde voor de stunt drong er op aan dat Wallenda de watervallen zou passeren met behulp van een veiligheidskabel. De waaghals deed er ongeveer 25 minuten over om 550 meter te lopen. Hij balanceerde op zo'n 60 meter hoogte boven de beroemde watervallen.

Opa
Het lopen op een koord heeft Nik niet van een vreemde. Zijn opa Karl Wallenda deed in 1978 een poging om tussen twee gebouwen in Puerto Rico op een koord te lopen. Hij overleed hierbij, de man is 73 jaar oud geworden.

Nik zei over zijn stunt dinsdag tegen CNN dat zijn opa halverwege het koord zou zijn gestopt om op zijn hoofd te gaan staan.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten