vrijdag 28 februari 2014

1094 mensen opgepakt om kinderhandel in China

Bij een landelijke actie tegen kinderhandel heeft de Chinese politie 1094 mensen opgepakt en 382 kinderen bevrijd. Er werden vier netwerken opgerold die via internet massaal kinderen verhandelden, zo meldden Chinese staatsmedia vandaag. In totaal werden 382 baby's werden bevrijd uit handen van mensenhandelaars die de kindjes via internet aanboden.

Kinderhandel is wijdverbreid in China. Tienduizenden kinderen worden jaarlijks verkocht voor seks of werk. Door het gebruik van internet zijn de criminelen vaak lastiger op de sporen voor de autoriteiten. Wat er met de honderden kinderen gebeurt die bij de landelijke actie zijn teruggevonden, is niet bekend.

De 'babybeurzen' van de criminelen gingen schuil achter façades van websites voor adoptie- en pleegkinderen. De baby's werden op 19 februari gered. De politieoperatie heeft maanden in beslag genomen. De autoriteiten kregen vorig jaar een tip dat mensenhandelaars via een adoptiewebsite kinderen verhandelden. Ondanks steviger politieoptreden floreert mensenhandel in met name kinderen nog altijd in China.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten