vrijdag 21 februari 2014

Aanval op Somalisch paleis met bommen en geweren

President van Somalië Hassan Sheikh Mohamud. © reuters.
Somalische militiestrijders hebben het presidentieel paleis in hoofdstad Mogadishu aangevallen met een autobom en geweervuur. De president is ongedeerd gebleven, zo meldt de BBC.

De politie meldde dat een zelfmoordterrorist met een auto op de poort van het paleis inreed. Nadat de auto was geëxplodeerd, stormden gewapende lieden met bomvesten om op het paleis af en begonnen te schieten. Bewakers van het paleis schoten terug. Volgens een tweede agent was er tijdens de aanslag nog een tweede ontploffing. Over slachtoffers is nog niets bekend.

Mortierbeschietingen en vuurgevechten
Gisteren ontvluchtten honderden families Mogadishu. Na een periode van relatieve rust wordt de Somalische hoofdstad de laatste weken geregeld opgeschrikt door bomaanslagen, mortierbeschietingen en vuurgevechten.
Somalië probeert al twee jaar een centrale regering te vestigen, na jarenlang geen functionerende regering te hebben gehad.

In 2011 werden Al-Shababstrijders verdreven uit Mogadishu en enkele andere grote steden. De radicale islamistische beweging is echter nog altijd niet verslagen en de regering van president Hassan Sheikh Mohamud heeft slechts de controle over een klein deel van het land. Bovendien heeft zij grote moeite de veiligheid te handhaven en de corruptie in toom te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten