zaterdag 22 februari 2014

'Half Nederland morgen niet op mobiel te bereiken'

Een op de twee mensen is morgen niet bereikbaar op zijn 06-nummer. Althans zij doen een poging om hun mobieltje één dag niet aan te raken. Zo blijkt uit een peiling op onze website onder 19.000 bezoekers.

GSM-aanbieder Ben heeft 23 februari 2014 uitgeroepen tot mobielloze zondag. 48 procent van de AD-bezoekers vindt het een goed initiatief te vinden en zegt morgen zijn mobieltje uit te zetten. Of het hen lukt om niet naar hun smartphone te grijpen, is nog maar de vraag. Volgens trendwatcher Lieke Lamb zijn we steeds bewuster bezig met de dingen om ons heen. Volgens haar hebben we in de toekomst meer behoefte aan momenten van 'echt contact' waarbij we niet worden afgeleid door 'die grote wereld op het mobieltje'.

Een kleine meederheid van 52 procent vindt de marketingstunt van Ben onzin en laat zijn mobiele telefoon gewoon aan. Kristian de Leeuw, bedenker van een telefoonloze avond in zijn Rotterdamse horecazaak BAR, had al verwacht dat de actie niet massaal zou aanslaan. 'We mogen blij zijn als het ons één avondje lukt', zei hij eerder tegen het AD.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten