maandag 17 februari 2014

Chinees springt bij tijgers en offert zichzelf op als voedsel

© Screenshot YouTube.


Het publiek in de Chinese dierentuin van Chengdu moest vol afgrijzen aanschouwen hoe de 27-jarige Yang Jinhai vrijwillig in het tijgerverblijf sprong. Hij besloot zichzelf op te offeren als voer voor de Bengaalse witte tijgers. Dat schrijft de Daily Mail.

De man had naar eigen zeggen medelijden met de opgesloten dieren en wilde hun leven verbeteren door zichzelf als prooi in het verblijf te werpen. Eenmaal in het verblijf schonken de tijgers weinig aandacht aan de man. Totdat Jinhai de dieren begon uit te lokken met dansjes en vreemde bekken trekken. Terwijl de tijgerin juist afgeschrikt werd, opende het mannetje de aanval. Het dier greep de Chinees vast en sleurde hem enkele meters over de grond.

Dierenverzorgers die toesnelden slaagden erin om de Bengaalse tijger te raken met een verdovingspijl. Jinhai kwam op wat lichte verwondingen na met de schrik vrij. Volgens familie van de man kampt hij al enige tijd met psychologische problemen.

De dierentuinmedewerkers benadrukken wat een geluk de man heeft gehad. 'Indien het een Siberische tijger betrof, zouden de gevolgen niet te overzien geweest zijn', verklaart een dierenverzorger. 'Bovendien hadden de tijgers net een maaltijd achter de kiezen'.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten