donderdag 20 februari 2014

'Politie loopt over in Oekraïense plaatsen'

De oproerpolitie vuur rubber kogels af in Kiev. © getty.


Voor het eerst sinds de crisis zijn op meerdere plekken in Oekraïne eenheden van de politie overgelopen. In het gebied Transkarpatië en de steden Tsjernivtsi en Poltava zijn agenten volgens lokale media overgegaan naar het kamp van de tegenstanders van de Oekraïense president Viktor Janoekovitsj.

Transkarpatië en Tsjernivtsi liggen in het westen van Oekraïne. Tegenstanders van de pro-Russische Janoekovitsj zijn er in de meerderheid. Radicale betogers plunderden en bezetten in het westen al talrijke overheidsgebouwen. In de westelijke stad Lviv maakten tegenstanders van de regering honderden wapens buit.

Oekraïens parlement stopt 'antiterreuractie'
Het parlement van Oekraïne heeft vanavond beslist dat een antiterreuractie in het land moet worden beëindigd. Alle eenheden moeten zich terugtrekken in de kazerne. Oekraïense tv-zenders meldden dat.

De Oekraïense geheime dienst SBU had gisteren een 'antiterreuractie' aangekondigd tegen 'radicale en extremistische groeperingen'.

Veiligheidstroepen schoten vandaag daadwerkelijk op tegenstanders van de regering van Viktor Janoekovitsj in Kiev. Bij de veldslag in het centrum van de stad, die uren duurde, vielen tientallen doden.




Bron


zoek artikelen met dezelfde labels; selecteer, klik en scroll naar beneden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten