donderdag 4 december 2014

Baby-olifant komt tot leven na schop van moeder

Met een schop weet een olifantenmoeder haar pasgeboren baby tot leven te wekken in het Kruger National Park in Zuid-Afrika. Althans daar lijkt het op in een filmpje van verbouwereerde toeschouwers. Het schouwspel weet de bezoekers tot tranen toe te roeren.

De bezoekers van het wildpark stuiten op het bijzondere tafereel tijdens een safaririt vanuit het kamp Satara. Bij zonsondergang treffen zij twee volwassen olifanten en een kleintje, dat lange tijd levenloos op de grond ligt. Het lijkt erop dat het dier dood is geboren. Tot één van de toeschouwers een thermocamera op de dieren richt.

Bemoedigende woorden
Aan de warmtebronnen is te zien dat het kleintje nog leeft. Desondanks loopt de moederolifant weg en lijkt ze het op te geven. De toeschouwers fluisteren vanuit hun terreinwagen bemoedigende woorden om het kleine olifantje een hart onder de riem te steken.

Volgens de dierenliefhebbers is het kleintje precies op de plek waar hij wordt achtergelaten geboren, aangezien de plek nog warm en nat is.

Alsof de moederolifant de bemoedigende woorden gehoord heeft, komt ze terug en geeft haar jong twee schoppen. Het beestje komt onwennig omhoog en wankelt enkele passen voor het met de moeder meeloopt. Dit tot grote opluchting van de toeschouwers, die het filmpje op de verzamelwebsite voor dierenwild in Afrika, Latest Sightings, plaatsen.

Het is voor olifanten gebruikelijk om hun pasgeboren jong snel op te laten staan door het te schoppen. Op het filmpje is te zien dat het tafereel in het natuurpark wel erg lang duurt.





Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten