woensdag 3 december 2014

Duizenden bewijzen laatste eer aan McDonald's-heldin

De gasten van de rouwdienst, met rechtsbovenin de kist © epa.


Ruim 2000 personen bezochten vanmiddag de rouwdienst voor de Duits-Turkse Tugce Albayrak. De vrouw overleed afgelopen vrijdag, nadat ze op 15 november twee meisjes beschermde voor een aanrander bij de toiletten van een McDonald's-vestiging. Ze werd daarna mishandeld door die man, en lag twee weken in coma. Vrijdag lieten haar ouders de behandeling stoppen.


De kist van Albayrak stond op een stenen altaar voor een moskee in Waechtersbach, tussen een Duitse en een Turkse vlag in. Haar broer droeg, samen met andere familieleden, de kist.

Ook de minister-president van de staat Hessen, waar Albayrak woonde, hielp met dragen. Op de kist lag een groene doek, en een witte sluier. Die zou er volgens enkele gasten opduiden dat 'een engel is heengegaan.'

Rozen
Vele bezoekers namen bloemen mee naar de dienst. De stemming was teneergeslagen: vele mensen huilden zachtjes. Op bloemenlinten staan teksten als 'Het had ook mijn dochter kunnen zijn' en 'Onze engel, je zal altijd in onze harten blijven.'

Na de dienst werd in konvooi naar het nabijgelegen Bad Soden-Salmünster gereden, waar Albayrak werd begraven. Twintig bussen moesten de gasten vervoeren. Ook op de begraafplaats vloeiden de tranen. Huilend nam de familie afscheid van Tugce, die op haar 23e verjaardag stierf.

Vervolging
Een woordvoerder van de aanklager in Offenbach liet weten dat de verdachten mogelijk in 2015 vervolgd zullen worden. ,,In hechteniszaken moet binnen zes maanden vervolging ingesteld worden.'' De resultaten van de autopsie worden in januari verwacht.




Bron
Lees ook: Massale rouw bij uitvaart Engel van McDonald's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten