donderdag 31 oktober 2013

Cameraman valt flauw tijdens repetitie tv-keizersnede


1,3 miljoen mensen zien live geboorte baby Billy

Billy komt ter wereld in het Vlietland, gadegeslagen door tv-kijkend Nederland. © Omroep Max.



Het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam voert jaarlijks zo'n 350 keizersnedes uit, maar niet eerder keken er zoveel mensen mee als gisteravond. Ruim 1,3 miljoen mensen zagen live op televisie hoe dochter Billy het levenslicht zag.

Bijzonder aan de uitzending gisteravond op Omroep Max is dat de baby geboren werd via een 'natuurlijke keizersnede'. Hierbij wordt de baby na de geboorte zo snel mogelijk bij de moeder op de borst gelegd. Huid-op-huid contact bevordert de binding tussen moeder en kind en brengt de borstvoeding beter op gang. Moeder Nadia Heeren vond het 'heel erg spannend' om haar kindje op de wereld te zetten terwijl heel Nederland mee kan kijken onder het groene operatielaken. 'Maar ik kan ook weer niet wachten dat ik straks thuiskom met de kleine,' vertelde zij gisteravond kort voor de operatie.

Vlekkeloos
Om alles goed in beeld te krijgen, is er eerst een 'generale repetitie' uitgevoerd met een patiënt. Gecheckt wordt zo of de belichting goed is en of het schakelen tussen de operatiekamer en de tijdelijke studio in de ontvangsthal van het ziekenhuis goed werkt. En die repetitie ging niet geheel vlekkeloos. Een van de cameramannen viel flauw tijdens de eerste opnames. Hij is met een stoel de operatiekamer uitgereden.
Het was niet de eerste keer dat Heeren een keizersnede onderging. Ook haar eerste dochter Mimi (2), die gisteren bij oma logeerde, kwam zo ter wereld.

Bron





Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten