zondag 27 oktober 2013

Iran executeert rebellen na dood zeventien grenswachten

De Iraanse oud-president Mahmoud Ahmadinejad in maart 2013 met zijn Pakistaanse collega Asif Ali Zardari bij de opening van een gaspijp bij de grens tussen Iran en Pakistan. © ap.


Uit wraak voor het doden van 17 grenswachten heeft Iran zestien gevangenen geëxecuteerd. De gedetineerden waren niet betrokken bij het ombrengen van de grensbewakers, maar volgens de Iraanse autoriteiten behoorden ze wel tot de 'groep bandieten' die daarvoor verantwoordelijk was.

Dat heeft de aanklager in de provincie Sistan-Baluchistan aan de grens met Pakistan zaterdag laten weten. In dat gebied hadden gewapende mannen in de nacht van vrijdag op zaterdag de 17 grensbewakers gedood. Volgens Iraanse staatsmedia hebben vijf grenswachten zware verwondingen opgelopen en zijn er ook vier tot zes ontvoerd.

De gevechten hadden plaats in de buurt van de zuidoostelijke stad Saravan. Volgens de plaatsvervangend gouverneur van Sistan-Baluchistan zijn de gewapende mannen naar Pakistan gevlucht. Teheran heeft extra militairen naar het grensgebied gestuurd.

De autoriteiten hebben geen mededelingen gedaan over de identiteit van de gewapende mannen die de grenswachten hebben gedood. In de grensregio zijn bendes actief die drugs van Pakistan en Afghanistan naar Iran versturen. Duizenden Iraanse militairen zijn in de afgelopen jaren gedood in gevechten met de bendes.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten