vrijdag 1 november 2013

Politie vindt vermiste vrouw na 5 jaar terug in blok beton

De politie heeft na vijf jaar een vermiste vrouw teruggevonden in de buurt van de Duitse stad Bonn. De vermiste was in een blok beton in de kelder van een huis vastgemetseld. De vrouw werd teruggevonden dankzij een tip via een opsporingsprogramma op de Duitse televisie. Haar man werd opgepakt.

Het lichaam van Sigrid P. werd tijdens een huiszoeking in Königswinter in de deelstaat Noordrijn-Westfalen aangetroffen. Haar man Gerd P. (74) die met zijn nieuwe vrouw in het huis woonde, werd opgepakt. De politie had zwaar materiaal meegebracht naar de woning en gebruikte drilboren in de kelder van de woning. Het lichaam werd uit het beton bevrijd en overgebracht naar het forensisch instituut van Bonn voor een autopsie, schrijft de krant Welt. 'We hebben een lichaam aangetroffen in een blok beton. Het gaat meer dan waarschijnlijk om Sigrid P.', aldus politiewoordvoerder Robert Scholten.

Geen adreswijziging
In februari 2008 verklaarde Gerd P. dat zijn vrouw hem in de steek gelaten had. Volgens hem lagen geldproblemen toen aan de basis voor haar opstappen. De politie werd toen niet op de hoogte gebracht van haar vertrek en de vrouw werd ook niet als vermist opgegeven. Pas in december 2012 stapte een dochter van Sigrid naar de media en opende de politie een onderzoek naar de verdwijning van de Duitse. De politie kwam er al snel achter dat Sigrid nergens een adreswijziging opgegeven had en dat ze haar siskaart al die tijd nooit gebruikt had. 'Ze had geen enkel spoor nagelaten', aldus Frank Piontek van de politie.

De verdwijning van Sigrid werd al snel een nationale zaak en het passeerde ook de revue in het opsporingsprogramma 'Aktenzeichen XY...ungelöst' op televisie. De makers kregen een tip binnen over de man van Sigrid. Gerd zou in zijn tuin constructiewerken uitgevoerd hebben waarop de politie naar de woning trok met zwaar materiaal.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten