woensdag 30 oktober 2013

Dubbele zelfmoord na mislukte 'American dream'

Sandra keerde terug naar België. Daar verhing ze zich afgelopen weekeinde. Toen Alain dit in Amerika hoorde, beroofde ook hij zich van het leven. © Het Laatste Nieuws.


Het najagen van hun 'Amerikaanse droom' is een koppel uit het West-Vlaamse Veurne fataal geworden. Hoewel hun motel in de staat Arizona meer dan behoorlijk draaide, pleegden Sandra Driesse (40) en Alain Aernoudt (43) zelfmoord. Verscheurd door heimwee naar België. Dat meldt Het Laatste Nieuws.


Vlak voor hun grote oversteek in 2011 waren de twee nog erg positief in de interviews die zij gaven. Hij was een succesvolle metaalconstructeur in de Westhoek, zij was administratief medewerkster. 'Maar we hebben als ondernemers genoeg van België. Hier word je alleen maar gekoeioneerd door belastingen en sociale bijdragen. Je krijgt er niets voor terug. In de States gelden andere normen: wie werkt, verdient zijn boterham en wie niets doet, krijgt niets. Deze waarden zoeken we. We hebben een motel overgenomen op de Route 66, richting Grand Canyon. We wagen onze kans', zo klonk het.

Het Belgische stel ging aan de slag in het Highlander Motel.

Sandra terug naar België, Alain bleef
Daarna werd het stil. De heimwee knaagde. Sandra kwam een paar keer terug naar België, omdat ze maar niet kon wennen in de Verenigde Staten. Alain verbeet zijn weemoed en bleef koppig doorwerken.

Toen Sandra een paar weken geleden definitief terugkeerde naar haar vaderland, brak ze. Ze verhing zich afgelopen weekeinde. Haar man, die alleen was achtergebleven in het Amerikaanse motel, beroofde zich van het leven toen hij vernam dat zijn grote liefde er niet meer was.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten