vrijdag 1 november 2013

Nederlandse reuzenbadeend ontploft na aardbeving Taiwan


De reuzenbadeend vorige maand in Hong Kong. © afp.


Een 18 meter hoge, gele badeend van Nederlandse makelij is ontploft na een aardbeving in Taiwan. Dat schrijven Taiwanese media.


De enorme badeend van de Nederlandse kunstenaar Florentijn Hofman dobberde de afgelopen zes jaar in negen landen rond en werd deze week naar de noord-Taiwanese regio Taoyuan gebracht. Daar werd het plastic gevaarte donderdag opgeblazen met een luchtpomp, maar toen de elektriciteit uitviel door de aardbeving (kracht 6.3 op schaal van Richter) liep het weer leeg. Bij een hernieuwde poging vrijdag zorgde de harde wind ervoor dat de eend plotseling openbarstte.

Het wordt lastig om de badeend te repareren, dus waarschijnlijk wordt een andere door Hofman ontworpen eend ingezet voor de presentatie in Taiwan. De aardbeving veroorzaakte in grote delen van Taiwan paniek en schuddende gebouwen. Desondanks is amper schade gemeld en vielen slechts een paar lichtgewonden.

De andere reuzenbadeend ligt in het zuiden van Taiwan. In september liet men deze eend tijdelijk leeglopen en op het droge brengen als voorzorgsmaatregel tegen de krachtige tyfoon Usagi die eerder dit jaar over Oost-Azië trok.

De reuzenbadeend in het zuiden van Taiwan, die mogelijk de ontplofte gaat vervangen. © afp.

Bekijk de fotoserie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten