woensdag 30 oktober 2013

'Politie focust op ontslagen werknemer in zaak Maddie'


Man werkte in hetzelfde vakantieoord en was uit op wraak

Archiefbeeld van Maddie McCann. © afp.


De Portugese politie heropende vorige week het onderzoek naar de verdwijning van het Britse meisje Madeleine McCann en de autoriteiten focussen ze zich nu op een voormalig werknemer van het resort waar de familie vakantie hield. Hij zou na zijn ontslag mogelijk uit zijn geweest op wraak en gedacht wordt dat hij Madeleine kan hebben ontvoerd en omgebracht.


De 40-jarige man werkte in het Ocean Club Holiday resort in het Portugese Praia da Luz. De man overleed in 2009 door een tractor-ongeluk en dus ondervraagt de politie zijn weduwe nu, zo meldt de Portugese krant Correio da Manha vandaag.

Uit recent onderzoek naar zijn mobiel is gebleken dat de man in de buurt van het appartement was op de dag van de verdwijning van Maddie, op 3 mei 2007. De verdachte woonde destijds in een stadje op 15 minuten rijden van het vakantiecomplex.

Volgens de krant vrezen onderzoekers dat hij het meisje heeft omgebracht en er zou sinds deze week gericht gezocht worden naar een lichaam. De verdenkingen kwamen aan het licht toen de zaak nogmaals werd ingekeken en deze werd daarom ook heropend.

Niet op de loonlijst
Al het personeel is in 2007 uitvoering ondervraagd. De man stond toen al niet meer op de loonlijst van Ocean Club. Zijn ontslag en vertrek worden omschreven als 'moeizaam' en eventuele motieven voor de ontvoering van het meisje worden nader onderzocht.


De Portugese krant Correio da Manha is de meest gelezen krant in Portugal. Het dagblad focust veelal op misdaad en schandalen en brengt relatief veel 'sensatieberichten'. In het artikel vandaag wordt dan ook al hevig gespeculeerd over de motieven: Zo zou de 'nieuwe hoofdverdachte' het Britse meisje ontvoerd hebben om haar seksueel te misbuiken alvorens haar om te brengen. Maar ook kan hij haar, volgens de krant, ontvoerd hebben als een soort wraakactie tegen Ocean Club. 'Misschien wilde hij aantonen dat de beveiliging van het resort niet goed was, maar ging er iets mis waardoor de peuter verdween.'

Geen commentaar
De Portugese politie wilde niet reageren op de publicatie in de krant. Het verhaal is geschreven door drie journalisten en een van hen leverde ook een bijdrage aan de bewijsvoering van de McCanns in een rechtszaak die nog loopt. Deze spanden zij aan tegen de Portugese politieman Goncalo Amaral wegens laster na de publicatie van zijn boek 'The Truth of The Lie' dat hij schreef in 2008.

Amaral draagt in zijn boek argumenten aan waarom hij denkt dat de ouders van Maddie zelf verdacht zijn. De Portugees denkt dat het meisje per ongeluk omkwam en dat de ouders de ontvoering in scène hebben gezet om iedereen op het verkeerde been te zetten. Deze rechtszaak ging gisteren van start.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten