woensdag 20 november 2013

Kind schopt 86-jarige vrouw onderuit

De kinderen maakten een paar gratis kranten buit die de Haagse kort ervoor op station Hollands Spoor had opgehaald © anp.


Een kind van naar schatting 10 jaar oud heeft maandag een vrouw van 86 jaar bij haar flat onderuit geschopt. Een ander kind pakte haar tas, waarna het tweetal op de vlucht sloeg.

De kinderen maakten een paar gratis kranten buit die de Haagse kort ervoor op station Hollands Spoor had opgehaald. Het slachtoffer hield een gekneusde duim en heup over aan het incident.

'De agent die mijn aangifte opnam, zag dat de voetafdruk van het kind op de achterkant van mijn windjack stond,' vertelt de Haagse, die uit angst voor represailles niet met haar naam in het AD wil. 'Ik heb er amper van kunnen slapen. Van de pijn, maar ook van de schrik, want dat is gewoon het ergste. Wat een lafhartige daad is dit.'

De hond uitlaten doet ze voorlopig samen met de buurvrouw. 'Alleen vind ik het nu niet prettig om naar buiten te gaan,' zegt ze. 'Het was een angstig moment en dat voor m'n eigen deur. Waar ben je in deze tijd nog veilig?'




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten