zondag 17 november 2013

Na Nederland krijgen de Britten een Ruslandjaar

Londen. © afp.


Rusland en het Verenigd Koninkrijk gaan komend jaar samen honderden evenementen organiseren op het gebied van cultuur, sport, wetenschap en onderwijs. Het programma voor dit gezamenlijke culturele jaar Groot-Brittannië - Rusland is rond, meldde het persbureau Itar Tass dit weekeinde.

Volgens de Russische vicepremier Olga Golodets zal het speciale jaar 'bijdragen aan een beter wederzijds begrip tussen de volken en een basis leggen voor samenwerking op de lange termijn'.

Het speciale jaar begint officieel in april, onder meer met een grote tentoonstelling in Engeland over de Russische avant-garde waar onder anderen de artiest Kazimir Malevich toe behoort. Het sluitstuk van het jaar zal in Londen een expositie zijn over de Russische ruimtevaart met tal van zaken die nog niet eerder buiten Rusland te zien zijn geweest.

Het Brits-Russische cultuurjaar is mogelijk geïnspireerd door het, weliswaar door wrijvingen geplaagde, vriendschapsjaar Nederland - Rusland. Dat werd deze maand met een bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Moskou afgerond.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten