donderdag 21 november 2013

'Slavinnen' na meer dan 30 jaar bevrijd uit huis Londen


’Zwaar getraumatiseerd’ naar veilige plek gebracht

Politieagenten in Londen bij de beveiliging van een rechtszaak. © epa.


De Britse politie heeft in het zuiden van Londen drie vrouwen gered uit een woning, die daar als slavinnen zouden zijn gehouden. Alle drie de vrouwen werden meer dan dertig jaar gevangen gehouden. Dat heeft de Britse politie bevestigd. Twee personen, een man en vrouw, beiden 67 jaar, zijn vandaag gearresteerd, aldus de politie. Zij zouden 'aan het hoofd van de familie' hebben gestaan.

De politie werd in oktober ingelicht door de liefdadigheidsorganisatie Freedom Charity. De organisatie was gebeld door een vrouw die beweerde al decennialang tegen haar wil te worden vastgehouden. In de woning werden vervolgens een Maleisische vrouw van 69, een Ierse vrouw van 57 en een Britse vrouw van 30 aangetroffen en bevrijd. De vrouwen zijn volgens de politie geen familie van elkaar. De 30-jarige vrouw zou haar hele leven als slavin hebben gediend, de politie heeft niet bevestigd dat zij in het huis zou zijn geboren.

De vrouwen werden volgens de Britse krant The Guardian bevrijd nadat de politie de woning op het spoor was gekomen en in onderhandeling ging met de bewoners. De drie vrouwen, allen 'zwaar getraumatiseerd' volgens de politie, zijn naar een veilige en onbekende plek gebracht.

Volgens Kevin Hyland van de Londense politie was het een documentaire over gedwongen huwelijken van de Freedom Charity die ervoor zorgde dat een van de slachtoffers contact zocht met de organisatie.

'We hebben wel eens zaken gehad waarbij mensen tien jaar zijn vastgehouden, maar op deze schaal hebben we het nog nooit gezien', aldus Kevin Hyland van de afdeling van de Londense politie die zich bezighoudt met mensensmokkel. Volgens hem hadden de vrouwen een klein beetje vrijheid, maar brachten ze de meeste tijd binnen door.




Bron
Lees ook: 'Slavinnen' Londen leefden onder 'afschuwelijke omstandigheden'
Lees ook: Van slavernij verdacht echtpaar op borgtocht vrij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten