dinsdag 19 november 2013

Vader 'redt' baby van dood in mortuarium

© thinkstock.


Een baby lag tien uur lang levend in een mortuarium in Colombia. Het meisje kwam met een keizersnede op de wereld en werd door de artsen opgegeven. Toen haar vader zijn kindje kwam ophalen, gaf de baby plots een teken van leven.

Jenny Hurtado was 27 weken zwanger en werd vorige week op 13 november naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis beviel ze met een keizersnede van een meisje. Een half uur na de geboorte werd het kind door de dokters opgegeven en dood verklaard.

Het meisje werd door het ziekenhuispersoneel naar het mortuarium gebracht van het ziekenhuis in Quibdo. Toen haar vader tien uur later naar het mortuarium ging, zag hij 'plots' leven in zijn kind. Het meisje kreeg dan ook de gepaste naam, 'Milagros'. Dat betekent wonderen.

De baby werd meteen overgebracht naar een gespecialiseerd ziekenhuis in de hoofdstad Bogota. Daar herstelt Milagros nu van haar beproeving.

Haar tante Reyes Hinestroza houdt een oogje in het zeil. Volgens specialist Javier Zagarra lag een lage hartslag aan de basis van de 'vergissing'. 'In sommige gevallen is de hartslag zo laag dat er geen leven kan waargenomen worden en de premature baby dood verklaard wordt', luidt het.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten