woensdag 29 oktober 2014

Man breekt nek tijdens ritje in achtbaan




Een man is verlamd geraakt nadat hij zijn nek brak tijdens een ritje in een achtbaan. Dit deed zich voor in een attractiepark in de Britse stad Blackpool.

Robert Sycamore genoot samen met zijn achterneefje van de Grand National, een houten achtbaan waarbij de snelheid oploopt tot 80 km per uur, toen hij de verlamming opliep. De nek van de 58-jarige man brak tijdens de rit.

Toen de attractie weer tot stilstand kwam, rende het achterneefje schreeuwend naar zijn vader die langs de kant stond te wachten. 'Rob is een grote man en hij lag helemaal onderaan in het wagentje', aldus vader Darren Parlour. 'Hij sloeg blauw en zwart uit en zijn oor rustte op zijn schouder. Zijn nek was gebroken en zijn halsspieren ineengeklapt. Ik kroop in het wagentje en hield zijn hoofd vast. De toegesnelde hulpverleners hielpen snel. Hoe hij in leven gebleven is, ik weet het niet.'

Beademingsmachine
De reddingsdiensten bevrijdden de onfortuinlijke man uit zijn benarde positie en brachten hem naar het ziekenhuis in Blackpool. Daar wordt hij in leven gehouden door een beademingsmachine.

'De grootste zorg is om zijn hart en longen gaande te houden', aldus Darren. 'We weten niet hoe dit heeft kunnen gebeuren. We geven niemand de schuld maar we zijn erg gechoqueerd. We weten niet of hij met zijn hoofd ergens tegen gebotst is, dat zal de tijd moeten uitwijzen.'




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten