donderdag 30 oktober 2014

Ruim 10 jaar cel voor Duitse snelwegschutter

© anp.


Een Duitser die tussen 2008 en 2013 meer dan 700 keer op Duitse snelwegen op vrachtwagens heeft geschoten, is vandaag tot 10,5 jaar gevangenisstraf veroordeeld. De rechtbank in de Beierse stad Würzburg oordeelde de 58-jarige man schuldig aan viervoudige poging tot moord, het toebrengen van lichamelijk letsel en het in gevaar brengen van het verkeer op de snelwegen.

De man, zelf vrachtwagenchauffeur, schoot vanachter het stuur op het vrachtgedeelte van de wagens van collega's. Daarbij raakte hij ook personenwagens. In één geval raakte een bestuurster door een afgeketste kogel zwaargewond aan haar hals. Ze overleefde de beschieting.

Raadsel
De man richtte vooral op vrachtwagens die met personenwagens waren geladen. Ook in het grensgebied bij Heerlen en Aken was hij actief.

De Duitse politie stond tot vorig jaar voor een raadsel. Toen werden er scanners langs de snelwegen geplaatst om de nummerplaten van automobilisten vast te leggen. Vervolgens werden de gangen nagegaan van mensen die langs de scanners waren gereden rond de tijd van de schietpartijen.

In december 2012 deed de Duitse versie van Opsporing Verzocht ook een oproep aan kijkers om te helpen de man te vinden. In juni 2013 werd hij opgepakt.
Spijt
De verdachte heeft toegegeven dat hij op de wagens van collega's schoot en heeft daarover spijt betuigd. Hij zei dat hij alleen op aanhangers heeft geschoten en dat hij nooit de bedoeling heeft gehad mensen te verwonden. Waarom hij schoot, is niet duidelijk geworden.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten