vrijdag 31 oktober 2014

Parodiefilmpje: blanke man door straten van New York

© Screenshot video.


108 keer lastiggevallen in 10 uur tijd. Met een experiment wilde Shoshana Roberts aantonen dat het als vrouw niet meevalt om door New York te wandelen zonder nageroepen te worden. Nu is er een parodie gemaakt op het filmpje. Hoe vergaat het een blanke man op de straten van Manhattan?

De Amerikaanse liep tien uur over straat en onderging 108 incidenten waarbij ze werd nageroepen of lastiggevallen. Waar de vrouw bijvoorbeeld te maken kreeg met een man die twee minuten in stilte naast haar bleef lopen, ondergaat de blanke man in de parodie twee minuten lang highfives van een voorbijganger. De parodie is gemaakt door videowebsite Funny or Die. De blanke man krijgt teksten als 'je ziet er heerlijk uit maar ik respecteer je privacy' naar zijn hoofd.

Bedreigingen
Het filmpje van Shoshana Roberts werd gesponsord door een organisatie tegen seksuele intimidatie. Zowel Shoshana als de organisatie ontvingen doodsbedreigingen nadat het filmpje viraal ging. Filmmaker Rob Bliss reageert op de kritiek die het filmpje kreeg. Want zo zijn er alleen maar donkere mannen te zien die de vrouw naroepen. Waren er geen blanke mannen die Shoshana intimeerden of nariepen? Op Reddit zegt hij: 'Alle rassen zijn vertegenwoordigd in de video. Ik denk dat financiele ongelijkheid en educatie de grootste rol spelen.'




Bron
Lees ook: Experiment: vrouw 108 keer lastiggevallen in 10 uur tijd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten