dinsdag 28 oktober 2014

Raamloos vliegtuig binnen tien jaar de lucht in

© Youtube.


Een Brits bedrijf werkt momenteel aan een vliegtuig zonder ramen. In plaats van door een klein raampje naar buiten te kijken, wordt het uitzicht binnenkort op schermen op de wanden van het vliegtuig geprojecteerd. Het Centre for Process Innovation (CPI) heeft een video onthuld met daarin het concept, en het filmpje is overweldigend.

Camera's aan de buitenkant van het vliegtuig nemen het uitzicht op, waarna deze beelden op een gigantisch panoramascherm worden geprojecteerd.

Maar als inzittenden van het vliegtuig van de toekomst liever naar iets anders willen kijken, dan kan dat ook. De passagier kan volgens het bedrijf straks naar eigen smaak zijn uitzicht instellen. Hierdoor zouden burenruzies kunnen ontstaan, maar daar wordt door CPI nog niet over gesproken.

Jetlag
Het scherm neemt daarnaast tijdens lange vluchten bepaalde kleuren aan die passen bij zonsopkomst of zonsondergang, zodat de passagiers kunnen wennen aan verschillende tijdszones. Een jetlag zal hierdoor steeds minder vaak gaan voorkomen.

De hypermoderne schermen hebben nog één heel fijn bijkomend voordeel. Ze zijn erg licht en zorgen er daarom voor dat het vliegtuig veel minder weegt. Hierdoor is er minder brandstof nodig om te kunnen vliegen, en dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee van de klant.

Speculaties
Op Youtube wordt onder het filmpje massaal gereageerd op het vliegtuig van de toekomst. Mensen maken zich vooral zorgen om de veiligheid van het toestel en sommigen vinden dat kleine raampje juist iets hebben. Een ander laat weten dat hij niet kan wachten: 'please, laat dit gebeuren voordat ik doodga (ik ben 52)!!'




Bron: video

Geen opmerkingen:

Een reactie posten