maandag 27 oktober 2014

Vrouw verliest vier ledematen na 'mislukte' abortus

© thinkstock.



Een Française die een abortus liet uitvoeren in Bordeaux klaagt de artsen van het universitaire ziekenhuis aan. De vrouw liep tijdens de ingreep een bacterie op en als gevolg daarvan moesten vier ledematen worden afgezet. Ze wacht al drie jaar op een uitspraak. Intussen weigert het ziekenhuis alle commentaar.

Priscilla Dray, moeder van drie kinderen bezocht het ziekenhuis in de zomer van 2011 voor een abortus, schrijft de krant Sud Ouest. De ingreep duurde een aantal uren en de 36-jarige winkeluitbaatster mocht daarna weer naar huis.

Een dag later begon de ellende voor de vrouw. Ze kreeg hoge koorts en had last van hevige pijn. Ze ging daarom opnieuw naar het ziekenhuis. Een arts prikte bloed en stuurde haar weer huiswaarts.

Bloedvergiftiging
Intussen verging het Dray alsmaar slechter. Twee dagen na de abortus kreeg ze de diagnos te horen: ze bleek een bloedvergiftiging te hebben opgelopen door een bacterie.

Dray kreeg antibiotica voorgeschreven maar het kwaad was al geschied. Haar voeten en armen waren aangetast. De dokters hadden geen andere optie dan het uitvoeren van amputaties. Zo verloor de onfortuinlijke moeder haar voeten, haar rechteronderarm en haar linkerhand.

Rechter
Volgens de ongelukkige vrouw is het duidelijk: de dokters hebben te laat ingegrepen. Ze kreeg de antibiotica niet op tijd met de desastreuze gevolgen van dien. De vrouw en haar man wachten al drie jaar op een uitspraak van de rechter. Omdat het zolang aansleept, hebben ze besloten om met hun verhaal naar buiten te treden. Het ziekenhuis zelf weigert intussen alle commentaar.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten