vrijdag 9 september 2011

Facebook-oproep om moslims te slachten veroorzaakt ophef in Frankrijk

Een oproep op Facebook om op 6 november "de moslims te slachten in plaats van schapen" heeft in Frankrijk voor ophef gezorgd. De Franse Raad voor de Moslimcultus heeft klacht ingediend en wil dat de pagina in kwestie "onmiddellijk" verwijderd wordt.
Op 6 november vieren de moslims Eid al-Adha, ook wel het Offerfeest of het "grote feest" genoemd. Het is de afsluiter van de pelgrimstocht naar Mekka. De moslims moeten die dag een beest slachten ter nagedachtenis van de profeet Abraham die bereid was zijn zoon Ismaïl te offeren, maar daar niet in slaagde. Volgens de moslimtraditie kwam toen op het allerlaatste moment de engel Gabriël die zei dat een schaap de plaats van de zoon mocht innemen.






"Het is een betreurenswaardige oproep tot moord die een nieuw Oslo dreigt uit te lokken", zegt Abdallah Zekri van de Raad voor de Moslimcultus in een verwijzing naar de slachtpartij van Anders Breivik in Noorwegen. Hij herinnert eraan dat het feest trouwens niet alleen de moslims aangaat. "Abraham is de vader van drie monotheïstische godsdiensten".

Volgens Zekri zitten de daden van islamofobie in Frankrijk in stijgende lijn sinds de UMP van president Nicolas Sarkozy een debat gelanceerd heeft over immigratie en de islam. (belga/tma)


Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten