dinsdag 6 september 2011

Hier is Harbor, de hond met de langste oren ter wereld

© ap

Harbor, een coonhound, kreeg de erkenning van het Guinness World Records Book van de langste oren bij een levende hond ter wereld.
Het linkeroor van het 8-jarig dier meet 31,12 cm en het rechteroor 34,29 cm. Dat staat in het boek van Guinness World Records, dat op 15 september gelanceerd wordt. Volgens baasje Jennifer Wert zijn er veel fans van de oren van Harbor, maar ze kunnen ook een last zijn. Als puppy struikelde hij hierover en viel hij zo van de trap. Nu trekken voorbijgangers vaak foto's van hem of trekken ze er zacht aan. Wert: "Ik vergeet vaak hoe abnormaal lang zijn oren zijn. Mijn hond is een fenomeen en hij laat iedereen lachen."







Prooien zoeken
Zijn bijzondere eigenschap verbetert zijn gehoor niet, maar wel zijn geur. Wanneer dit hondenras loopt, bewegen zijn oren en duwen ze geuren richting zijn neusgaten. Zo helpen ze prooien op te sporen. Het huidige wereldrecord van de langste oren ooit staat op de naam van Tigger, een Sint-Hubertus-hond, met een linkeroor van 34,29 cm en een rechteroor van 34,92 cm. Dit dier won heel wat prijzen, maar overleed in 2009. (ep)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten