woensdag 7 september 2011

Politie Rotterdam pakt 40 'geldezels' op

Politie en justitie in Rotterdam hebben de afgelopen maanden meer dan 40 zogenoemde geldezels opgepakt. Dat zijn mensen die hun bankpas en -rekening beschikbaar stellen aan een criminele organisatie. Zo'n organisatie gebruikt deze rekeningen om er geld dat zij van andere rekeningen heeft gestolen, naar over te maken en het vervolgens op te nemen.
De zaak kwam eind vorig jaar aan het licht, toen de ING-bank ongebruikelijke overschrijvingen zag op acht bankrekeningen. De geldezels moeten zich eind deze maand voor de officier van justitie verantwoorden, zei Jacqueline Bonnes, cybercrime-officier van justitie in Rotterdam.







De criminele organisatie beloofde de geldezels - vooral jongeren uit het Westen van het land - 500 tot 1000 euro in ruil voor hun bankpas en -rekening. Dat geld hebben ze nooit gehad.

Een andere poot van de organisatie maakte nepmails waarmee klanten van banken werden verleid hun gegevens in te vullen, die vervolgens zijn gebruikt om geld naar de rekeningen van de geldezels te sluizen. (ANP/Redactie)

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten