donderdag 8 september 2011

Gemeenten vrezen enorme problemen internet

DEN HAAG - Hulpteams van het ministerie van Binnenlandse Zaken gaan gemeenten helpen bij het vervangen van hun veiligheidscertificaten. Dat zei een woordvoerder van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) donderdag. Gemeenten die niet genoeg tijd of mankracht hebben om de certificaten tijdig te vervangen, kunnen een beroep doen op een zogeheten vliegende brigade van het ministerie.






Dinsdag voert Microsoft een wekelijkse update uit. Als gemeenten de beveiligingscertificaten van websites dan niet op orde hebben, kunnen zij met hun digitale dienstverlening in de problemen komen. Ook gemeenten zonder certificaten van DigiNotar, waar valse certificaten gestolen werden, moeten in actie komen, aldus de VNG. Nieuwe certificaten van zowel de gemeenten als de partijen waarmee zaken gedaan wordt, moeten namelijk eerst een voor een worden goedgekeurd door beide partijen.

Gemeenten doen in totaal met honderden partijen zaken. ,,Als één klein dingetje fout gaat, kan dat grote gevolgen hebben'', aldus de woordvoerder. De VNG onderzoekt hoe groot die consequenties kunnen zijn.

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten