zaterdag 12 november 2011

Bejaarde dame (102) maakt nieuwe start en emigreert

© ANP.

Het is iets wat je normaal in de bloei van je leven doet: emigreren. En helemaal als dat verhuizen naar de andere kant van de wereld betekent. Maar de 102 jaar oude Louise Sydes denkt daar anders over. Ze verruilt Engeland binnenkort voor Nieuw-Zeeland.
Sydes maakt de oversteek, omdat het verzorgingstehuis waar ze woont, wordt gesloopt. Daarop besloot de grootmoeder van Kent naar Auckland te verkassen. Een slordige 18.000 kilometer verderop.

Want hoewel het gemeentebestuur van Kent haar vervangende woonruimte aanbood, besloot Sydes liever bij haar dochter in Nieuw-Zeeland te wonen. Eind deze maand gaat het verzorgingstehuis tegen de vlakte. Hiermee bespaart de gemeente 2 miljoen pond per jaar.







'Ik ga het weer hier niet missen, maar wel mijn vrienden en de serie Midsomer Murders', aldus Sydes. De laatste keer dat ze naar Nieuw-Zeeland ging was vlak naar haar honderdste verjaardag. Sydes werd in 1908 geboren en ontmoette haar (inmiddels overleden) echtgenoot, toen de Tweede Wereldoorlog net uitbrak, op de boot van de VS naar Engeland.

De dochter van Sydes, Sue Pearson ziet niet op tegen de mantelzorg, maar is dolblij dat haar moeder bij haar komt wonen: 'Normaal krijgen familieleden maar een visum voor zes maanden, maar we hebben een brief naar de regering geschreven en die maakte een uitzondering.'(Sebastiaan Timmermans)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten