woensdag 9 november 2011

Vrouw sterft om leven van premature tweeling te redden



De Chinese vrouw Li Meichun heeft haar leven opgeofferd om haar premature tweelingzoontjes te redden. "Stop met geld uit te geven voor mijn verzorging. Spendeer die centen om onze zoontjes te redden", was haar smeekbede aan haar man alvorens ze overleed. Acht dagen na de bevalling liet Li Meichun het leven.


Een van de premature tweelingzoontjes.
Tijdens haar driemaandelijkse controle bij de gynaecoloog kregen Meichun en haar man Weisheng het heuglijke nieuws te horen. Ze zouden de trotse ouders worden van een tweeling. De ongeboren joingetjes kregen prompt de namen Duo Duo en Dou Dou. Duo betekent 'meer' en Dou 'bonen'.







Keizersnede loopt fout
Na 35 weken zwangerschap kreeg Meichun evenwel te kampen met hevige buikpijn. De artsen besloten met spoed een keizersnede uit te voeren. Die ingreep liep grondig fout toen de vrouw hevig begon te bloeden.

Kindjes nooit gezien
De baby's werden naar een andere kliniek overgebracht, 80 kilometer verderop. Ondertussen smeekte Meichun haar man om hun schaarse spaarcenten niet aan haar te besteden, maar aan de behandeling van hun zoontjes. Nadien verzonk de vrouw in een coma. Acht dagen later overleed ze zonder haar kindjes ooit te hebben gezien.

Schulden
Voor de verzorging van zijn vrouw en kinderen heeft Weisheng zich intussen diep in de schulden gewerkt. Hij moet dringend 100.000 yuan, zowat 11.500 euro, zien bijeen te schrapen om de medische kosten te betalen. Intussen kost de verzorging van de zoontjes zo'n 230 euro per dag. "Ik moet alles in het werk stellen om onze kindjes te redden. Anders kan ik mijn vrouw niet meer onder ogen komen in het hiernamaals". (eb)

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten