woensdag 9 november 2011

Dominee onder vuur na overlijden drie kinderen door pak slag


Kinderen fysiek afstraffen om de wil van het kind te breken. Urenlange fysieke afranselingen, uit naam van de Heer, al gaat het om een peutertje. Dat predikt de Amerikaanse dominee Michael Pearl en hij schreef er een boek over. 670.000 verkochte exemplaren later zijn er drie kinderen dood van ouders die zijn methode hanteerden.
Toen Melissa Fletcher klein was, verkleedde haar moeder zich en deed ze alsof ze van de kinderbescherming was. Ze vroeg haar dochter hoe Melissa toch aan die blauwe plekken kwam?

Haar moeder herhaalde de ondervraging eindeloos, totdat Melissa en haar vier broertjes en zusjes precies wisten wat ze moesten zeggen als de kinderbescherming écht voor de deur zou staan: 'Ik ben gevallen.' Of: 'Ik ben ergens tegenaan gebotst.'

Zo hoopte de moeder van Melissa dat op die manier de autoriteiten niets te weten zouden komen van de afranselpraktijken van haar man. Die duurden vaak uren. Hij deed het uit naam van de Heer, precies zoals Michael Pearl had geschreven.







Slaan is normaal
Pearl stelt in zijn 'To train up a child' dat het volkomen normaal is om ze zo nu en dan een stevig pak slaag te geven. Geen billenkoek maar echte klappen. Pearl maakt een vergelijking met hoe de Amish een koppige ezel africhten: ook met klappen. En dus volkomen legitiem, vindt de dominee.

Slachtoffers
Het jongste slachtoffertje van zijn opvoedmethode is de 13-jarige Hana, een uit Ethiopië geadopteerd meisje. Ze werd in mei in de achtertuin van haar adoptieouders aangetroffen. Naakt, met haar gezicht op de grond. De doodsoorzaak was een combinatie van ondervoeding en onderkoeling.

Volgens de politie werd het meisje regelmatig afgeranseld. Haar ouders dwongen haar en haar broertje in de schuur te slapen, ze moesten buiten onder een tuinslang douchen. Haar ouders gebruikten een plastic buis van bijna 40 centimeter om de kinderen mee te slaan. Precies zoals Pearl het in zijn boek voorschrijft.

De ouders van de dode kinderen zijn in staat van beschuldiging gesteld. Ze worden aangeklaagd wegens doodslag

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten