donderdag 10 november 2011

Nieuw spoor in zaak verdwenen Germa van den Boom

Germa van den Boom

De politie onderzoekt of een zakje botresten, dat al 2,5 jaar bij een amateuronderzoeker in het archief lag, verband houdt met de verdwijning van Germa van den Boom uit Nieuwendijk. Mogelijk leveren de botresten een nieuw spoor op in de mysterieuze verdwijningszaak uit 1984.
Zakje met botresten wordt onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut
De botresten kwamen boven tafel toen amateuronderzoeker Arie van der Stelt vorige week geïnterviewd werd voor een televisiereportage over de verdwijningszaak. De Nieuwendijker was ten tijde van de verdwijning een buurman van de toen 19-jarige Germa.

Al 27 jaar is Van der Stelt bezig met de zaak, meldt het AD. Ruim twee jaar geleden vond hij bij een nachtelijke grondboring - in zijn eentje - een stukje bot van drie tot vijf centimeter groot. Inmiddels is dat stukje uit elkaar gevallen. De amateuronderzoeker ging niet met zijn vondst naar de politie, omdat hij argwaan koestert tegen de politie.











Spijtig
'Heel erg spijtig', zegt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. 'Van der Stelt heeft letterlijk tegen ons verklaard dat hij de botresten gevonden heeft op de plek waar de politie even later ook bodemonderzoek heeft gedaan. De tv-reportage geeft daar een verkeerd beeld van. Als we het toen hadden geweten, hadden we het gelijk kunnen meenemen in ons onderzoek. Nu wordt het voor de familie weer opgerakeld.'

De politie verwacht niet dat de botresten een doorbraak betekenen in de oude verdwijningszaak, mede dus omdat er op de vindplaats al onderzoek is gedaan en er toen geen aanknopingspunten gevonden werden. 'Maar we willen natuurlijk uitsluiten dat het om botresten van Germa van den Boom gaat, daarom wordt het zorgvuldig onderzocht'. zegt Van Hooijdonk.

Ook Van der Stelt zelf tempert de verwachtingen. Hij spreekt van storm in een glas water. 'Ik verwacht er niets van. Het is haast onmogelijk dat dit een stukje bot van Germa is'.

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten