maandag 7 november 2011

Olympische vlam langs Loch Ness en Stonehenge

© Thinkstock

De olympische vlam zal in aanloop naar de Olympische Spelen van 2012 in Londen alle symbolische plaatsen van Groot-Brittannië en Noord-Ierland aandoen. Tijdens de zeventig dagen durende estafette, met als eindbestemming het Olympisch Stadion in Londen, zal de toorts door 8.000 mensen worden gedragen.
Dat heeft het organiserende comité bekendgemaakt. De vlam wordt ontstoken in Griekenland en arriveert 18 mei in het zuidwestelijkste punt van Engeland, Land's End. Ze wordt dan eerst naar de Snowdon gebracht, het hoogste punt van Wales (1.085 meter).

Daarna doet ze de reuzentelescoop van het Jodrell Bank-observatorium in het noordwesten van het land aan, om via het eiland Man en Noord-Ierland te worden vervoerd naar het Schotse meer van Loch Ness. Vervolgens voert de tocht langs het noordelijkste punt van het eiland, John O'Groats, en op 12 juli langs de bekende steenformatie Stonehenge.








Op 20 juli komt de vlam aan in Londen, waar een estafette van een week volgt. Tijdens de openingsceremonie op 27 juli zal met de vlam het olympisch vuur aangestoken worden.

De Britse veiligheidsdienst zal de vlam gedurende de hele reis begeleiden. Ditmaal is er geen estafettetocht buiten het Verenigd Koninkrijk. Zo moeten incidenten worden vermeden als die van voor de Spelen van 2008 in Peking. Toen grepen overal ter wereld activisten de doortocht van de vlam aan om te protesteren tegen schendingen van de mensenrechten in China.
(Redactie)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten