dinsdag 8 november 2011

Burger mag foto van verdachte verspreiden

©ANP

 Burgers kunnen in de toekomst zonder angst voor strafrechtelijke vervolging of een boete beeldmateriaal van overvallers en verdachten van andere misdrijven op internet zetten.
Een PVV-motie van die strekking werd dinsdag door de Kamer aangenomen. Wel moet er aangifte zijn gedaan bij de politie en moeten de beelden ook aan de politie ter beschikking worden gesteld.

Andere PVV-voorstellen
De Kamer is ook voor het PVV-plan dat burgemeesters eerder de mobiele eenheid inzetten en zich daarbij minder angstig gedragen voor escalatie. Opstelten vindt dit niet zozeer zijn taak, hij noemde het plan eerder een 'steun in de rug voor de burgemeesters die strak de openbare orde moeten handhaven'. Volgens Hero Brinkman van de PVV is echter niet elke burgemeester ook een goede veiligheidsman en is het daarom goed als er regels komen.

Brinkman vindt overigens ook dat de minister een burgemeester moet ontslaan als de gemeenteraad vindt dat hij of zij op het gebied van veiligheid heeft gefaald. Ook als de raad zo'n burgemeester laat zitten.
(ANP/Redactie)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten