maandag 20 februari 2012

Aanhouding na vondst van weggelopen meisjes

Een 29-jarige Amsterdammer, die betrokken zou zijn geweest bij de verdwijning van twee meisjes uit Vleuten en De Meern, is aangehouden. Beide meisjes werden gisteravond aangetroffen in een woning in Rotterdam. De meisjes waren dinsdag weggelopen, maar waren blij met de komst van de politie.
De politie was met man en macht op zoek naar de meisjes van 14 en 15 jaar, die sinds dinsdagavond werden vermist. 'Ze werden onder verdachte omstandigheden aangetroffen', aldus een zegsvrouw van de politie. De twee waren, volgens de politie, niet in staat om zelf naar huis terug te keren. Onduidelijk is ook of de meisjes, vriendinnen van elkaar, bij vreemden of een bekende in huis waren.

Naar nu blijkt zijn ze vrijwillig van huis vertrokken, maar waarschijnlijk niet uit vrije wil dagenlang weggebleven. Volgens de moeder van één van de meisjes, die vanochtend op een politiebureau in Utrecht haar dochter weer in de armen kon sluiten, was het de bedoeling van de meisjes om weg te lopen. Ze hadden zelf hun spullen gepakt en werden voor het laatst gezien in een Utrechtse streekbus.






'Ik kreeg gisteravond om 12 uur een telefoontje dat ze gevonden was. We zijn erg blij dat ze terug is. Naar omstandigheden gaat het redelijk met haar, ze is wel emotioneel", zegt Lisa's moeder tegen de NOS. Het is nog onbekend of haar vriendin Jaimy inmiddels ook weer thuis is.

Tips
Nadat gisteravond een opsporingsbericht via televisie werd verspreid, kreeg de politie enkele tientallen tips binnen. De tips en recherchewerk leidden naar de woning in Rotterdam waar de meisjes werden gevonden. Ze verkeren in 'redelijke gezondheid'. De meisjes zijn vervolgens van Rotterdam overgebracht naar Utrecht en leggen later vandaag een verklaring af op het politiebureau. (ANP/Redactie)

Bron:

Lees ook: Moeder Lisa: Gevoel dat het niet goed zat, klopt beetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten