vrijdag 24 februari 2012

Ultimate Tazer Ball (UTB): pijnlijk en niet voor doetjes

De nieuwste rage in de sector van de extreme sporten is taserbal, een soort handbal maar dan met een reuzegrote bal en vooral: taserguns als wapen om je tegenstander uit te schakelen. Maak kennis met Ultimate Tazer Ball, of kortweg UTB, niet voor doetjes zoals blijkt uit onderstaande filmpjes.
Met het echte voetbal heeft taserbal maar weinig te maken. Enkel de bal gelijkt op een voetbal, maar dan veel groter. Een match UTB wordt indoor gespeeld met ploegen van vier. Je mag de bal met de handen beroeren en zo proberen aan het doel van de tegenstander te geraken en te scoren. Stevige bodychecks zijn even frequent als in het ijshockey. Het grootste verschil is echter dat elke deelnemer (naast met beschermende kledij) ook uitgerust is met een taserwapen. Daarmee kunnen de spelers een tegenstander op een erg pijnlijke manier vellen.

Ronkende namen
"Het doet echt pijn, die dingen worden niet voor niks door de politie gebruikt", zegt een beoefenaar van deze extreme sport. De sport staat weliswaar nog in de kinderschoenen, want voorlopig zijn er nog maar vier ploegen ingeschreven in de UTB-League UTB-League. Ze hebben wel ronkende namen: Toronto Terror, Philadelphia Killawatts, San Diego Spartans en Los Angeles Nightlight. Oprichter Eric Prum uit Californië wil samen met zakenpartner Erik Wunsch het sensationele spelletje internationaal verspreiden. Begin maart is er al een toernooi in Bangkok gepland. (kh)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten