donderdag 23 februari 2012

Verkeersbord met zelfbewuste borsten en kort rokje verboden

Opschudding in Uppsala. De stad moet nu toch haar verkeersborden met de overstekende vrouw weghalen. Het Zweedse verkeerswezen vindt de borsten van de vrouw 'te zelfbewust' en haar rokje te kort.
Het bord werd ontworpen door een groep onafhankelijke designers en verschilt nauwelijks van het blauwe bord dat haast iedereen kent. Het bord was net bedoeld om meer gelijkheid in het straatbeeld te brengen want doorgaans staat er een overstekende man op. Bij de stadsdiensten van Uppsala is de verontwaardiging dan ook groot. Volgens het Zweedse verkeerswezen zijn de borsten van de vrouw te pront en is haar rokje te kort, schrijft de krant Uppsala Nya Tidning.

"Het gaat al om een aangepaste versie van een bord dat jaren geleden afgekeurd werd", zegt Tina Hallin van de stad Uppsala. In 2008 onstond er al eens heibel na het onthullen van de verkeersbord. Ook toen luidde het dat de vrouw op het verkeersbord 'te vrouwelijk' was. Bovendien leek het ontwerp te fel op een bestaande beeltenis.

Niemand in Uppsala maakte bezwaar tegen de borden. "Het is allemaal een beetje overdreven maar we kunnen niets anders doen dan de regelgeving volgen", besluit Christer Åkerlund van de afdeling Verkeer van Uppsala. (vsv)

Bron:+ foto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten