woensdag 4 juli 2012

Gijzeling doorgedraaide jager eindigt in drama: 5 doden

Een huisuitzetting vanmorgen in het Duitse Karlsruhe is uitgelopen op een gijzeling met dramatische gevolgen. De bewoner, een jager die enkele wapens in zijn bezit heeft en mogelijk ook een handgranaat, hield enkele mensen gegijzeld. Zojuist heeft de politie laten weten dat de gijzelaar en de gegijzelden allen dood zijn.

Er vielen schoten en eerder werd nog gesproken over enkele gewonden en mogelijk ook een dode. De Duitse politie is massaal ter plaatse met een speciale eenheid. Net na het middaguur werd er een brandlucht geroken en stormde de politie het huis binnen.

Binnen werden aanvankelijk vier lichamen gevonden. Later werd het lichaam van een doodgeschoten vrouw ontdekt.



De man hield in zijn huis de deurwaarder, een slotenmaker en nieuwe eigenaar vast. De gijzeling ontstond tijdens de uitzetting in het appartementencomplex rond negen uur vanochtend. De zwaargewapende man, de bewoner van de zolderverdiepingen van het pand, verschanste zich in het huis. De politie heeft het gebied rond het bewuste appartementencomplex afgezet.

Weigerde huur te betalen
De dader weigerde zijn huur te betalen en daarom was de huisbaas tot actie overgegaan. De nieuwe eigenaar ging samen met een deurwaarder en een slotenmaker naar het huis om de jager uit zijn dakappartement te zetten, toen die compleet door het lint ging en begon te schieten met zijn (jacht)wapens. Hij zou ook een handgranaat hebben gehad.

De politie werd vanmorgen rond 9 uur door inwoners op de hoogte gebracht nadat er schoten waren gelost.

Bron + video

Geen opmerkingen:

Een reactie posten