woensdag 4 juli 2012

'Gijzelnemer Karlsruhe executeerde slachtoffers'

De dader van de gijzeling in Karlsruhe, waardoor vandaag vijf mensen de dood vonden, heeft zijn slachtoffers 'regelrecht geëxecuteerd' en zijn daad van tevoren beraamd. Dat zei de officier van justitie in de stad in het zuidwesten van Duitsland vandaag.

De gijzeling ontstond tijdens een uitzetting, waarschijnlijk van de levenspartner van de 53-jarige man, uit een bovenverdieping van een appartementencomplex rond negen uur vanochtend in het noordelijke deel van de stad.

De bewoner liet de deurwaarder en twee begeleiders binnen. Daarna klonken schoten en ontstond de gijzeling. De bewoner bleek zwaargewapend en verschanste zich met zijn gijzelaars in het huis.

Een speciaal team van de politie bestormde het gebouw na het middaguur, toen het leek alsof er brand was ontstaan. De gijzelaars waren toen al om het leven gebracht. De man, die geen strafblad had, schoot een 47-jarige deurwaarder, een 33-jarige medewerker van een slotendienst, de 49-jarige nieuwe bewoner van de woning die toevallig voorbijkwam en aanbelde en zijn 55-jarige partner dood. Daarna pleegde hij zelfmoord. Een ambtenaar die met de deurwaarder was meegekomen, kon ontsnappen.

De politie zette het gebied rond het bewuste appartementencomplex af. Diverse woonblokken werden enige tijd geëvacueerd.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten