vrijdag 6 juli 2012

Vrouw springt van Domtoren Utrecht

Een nog onbekende vrouw is vandaag kort voor het middaguur van de Domtoren in Utrecht gesprongen en daardoor om het leven gekomen. Volgens de politie gaat het om een zelfdoding. Het Domplein was enige tijd afgesloten voor onderzoek, maar na 2 uur weer vrijgegeven.

Of de vrouw met een groep toeristen naar boven is geklommen of in haar eentje de toren is ingegaan, is onbekend. De Domtoren is de rest van de dag gesloten voor bezoek wegens het drama.

In het VVV-kantoor in de omgeving werden voorbijgangers opgevangen die de vrouw zagen vallen. Voor hen was Slachtofferhulp ingeschakeld.
In 2011 en 2009 sprongen ook mensen van de Utrechtse toren. Steeds weer kwam dan de vraag naar voren of de Domtoren extra beveiligd moet worden. Daarvoor is tot nu toe niet gekozen.

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht zei vandaag dat dit incident daar vooralsnog ook geen aanleiding voor is, want een zelfmoordpoging is nauwelijks te voorkomen. Er is recent nooit iemand per ongeluk van de 112 meter hoge toren gevallen.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten