zondag 22 juli 2012

Israël: Assad in Damascus, leger is loyaal

Volgens inlichtingen van Israël is de Syrische president Bashar al-Assad in de hoofdstad Damascus en heeft hij het leger nog steeds aan zijn zijde 'ondanks een erg grote golf deserteurs'. Dat zei een woordvoerder van het Israëlische leger vandaag.

 Na de zelfmoordaanslag woensdag waarbij vier kopstukken van het regime om het leven kwamen (onder wie een zwager van Assad) is de president  niet in het openbaar verschenen. De staatstelevisie liet alleen zien hoe hij een nieuwe minister beëdigde. Bronnen bij de Syrische oppositie en een westerse diplomaat hadden donderdag gezegd dat Assad naar de kuststad Latakia zou zijn gegaan.

Slag om Aleppo
De Syrische rebellen hebben vandaag een slag om Aleppo, de tweede stad van het land, aangekondigd. Intussen lijkt het regeringsleger de afgelopen dagen weer terrein te winnen in de hoofdstad Damascus.

In een boodschap op YouTube spreekt een rebellenkolonel van 'het begin van een operatie om Aleppo te bevrijden van de met bloed besmeurde handen van de bendes van Assad'. Het opstandige Vrije Syrische Leger kreeg in het weekend enkele wijken van Aleppo in handen. Volgens kolonel Abdel Jabbar al-Oqaidi 'ligt de weg naar de bevrijding van Aleppo open'.

Bron Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten