woensdag 16 januari 2013

50PLUS begint meldpunt koopkracht senioren

Ouderenpartij 50PLUS begint donderdag met een internetmeldpunt voor de gevolgen van diverse nieuwe maatregelen voor de koopkracht van senioren. Dat maakte partijvoorman Henk Krol woensdag bekend. Het wordt niet alleen een uitlaatklep, zegt hij, de resultaten zijn bedoeld om de gevolgen grondig te onderzoeken.

Zowel in de Tweede Kamer als op het partijkantoor wordt 50PLUS volgens Krol 'platgebeld' door ouderen die nu worden geconfronteerd met de gevolgen, die volgens hem in de praktijk ook nog eens erger uitpakken dan de beschikbare gegevens eerder deden vermoeden.

'Dinsdag kreeg het partijkantoor alleen al meer dan 130 reacties', vertelt Krol. In zijn eigen mailbox gaat het aantal klachten ook al over de 100.De pensioenen gaan omlaag, terwijl andere kosten oplopen, zoals de eigen bijdragen aan de zorgkosten. En dat terwijl er al lang geen prijscompensatie is geweest, klaagt Krol.

Sommige maatregelen zijn erg abstract, legt hij uit. Daardoor waren de effecten op het eerste gezicht niet zo helder. Krol geeft het voorbeeld van een man die 70 euro per maand netto inlevert alleen al op zijn pensioen, terwijl zijn vrouw en hij niet goed gezond zijn en dus allebei te maken krijgen met de 350 euro eigen risico voor zorg.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten