dinsdag 15 juli 2014

Arturo, 's werelds meest depressieve ijsbeer





Arturo moet een van de meest depressieve ijsberen ter wereld zijn. De 29-jarige ijsbeer zit opgesloten in een betonnen behuizing in het Mendoza-dierenpark in Argentinië, waar de temperatuur kan stijgen tot meer dan 40 graden.


De ijsbeer kan slechts een beetje verkoeling vinden in een klein zwembadje dat nog geen vijftig centimeter diep is. Arturo slijt nu zijn dagen in zijn snikhete hok, liggend op zijn buik. Hij schudt doorlopend zijn kop van links naar rechts, een teken van depressiviteit bij ijsberen.

Zijn depressiviteit wordt waarschijnlijk mede veroorzaakt door het overlijden van zijn maatje Pelusa, zo'n twee jaar geleden. Sindsdien heeft Arturo geen andere ijsbeer meer gezien.

In februari dit jaar werd nog voorgesteld om Arturo te verhuizen naar hetAssiniboine Park Zoo in Winnipeg, Canada, maar de directeur van het Mendozapark zag de overplaatsing niet zitten, uit angst dat Arturo de reis van zo'n 15.000 kilometer niet zou overleven. Hij zou te lang onder verdoving moeten worden gehouden.

Dierenactivisten zijn inmiddels een petitie gestart om de ijsbeer alsnog te laten verhuizen naar een andere dierentuin die een koeler verblijf voor Arturo kan bieden.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten