woensdag 16 juli 2014

Actrice krijgt 18 jaar voor gifbrief aan Barack Obama

© Politie/Titus County.


Een actrice uit Texas heeft 18 jaar cel gekregen voor het sturen van gifbrieven aan de Amerikaanse president Barack Obama en oud-burgemeester Michael Bloomberg van New York.


Dat heeft de Amerikaanse nieuwszender CNN vandaag gemeld. De 36-jarige Shannon Richardson stuurde de brieven met het gif ricine vorig jaar mei. Ze is bekend van kleine rolletjes in detelevisieseries The Walking Dead enThe Vampire Diaries. Een week voor haar arrestatie begin juni 2013 gaf ze op het politiebureau haar man aan als dader.

Richardson was tegen eventuele beperkingen van het wapenbezit. 'Je moet mij en mijn familie doden voordat je mijn wapens krijgt. Het recht om wapens te dragen is mijn grondwettelijke en door God gegeven recht', aldus het begeleidende schrijven. De brieven bevatten een erg lage concentratie van het in potentie dodelijke gif.

De actrice stuurde de gifbrieven een maand nadat de Amerikaanse vechtsportinstructeur James Everett Dutschke ook al een ricinebrief aan Obama had gestuurd. Hij deed dat kort na de aanslag op de marathon van Boston, waardoor de brieven voor grote ophef zorgden, ook al brachten zij geen schade toe. Dutschke kreeg voor die actie in mei van dit jaar 25 jaar cel.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten