woensdag 16 juli 2014

Schutter luchthaven Curaçao nog zoek

Politiemensen doen sporenonderzoek © anp



De schutter die op de luchthaven van Curaçao twee mensen doodde en zes anderen verwondde, is vanmiddag (lokale tijd) nog zoek. De man vuurde op de luchthaven gisterenavond (lokale tijd) twee langdurige salvo's uit een mitrailleur af en wist daarna te ontkomen..

Geen toeristen
De zes gewonden zijn geen toeristen, zoals eerder wel gesuggereerd werd. Hun toestand is stabiel. De overleden slachtoffers zijn Curaçaose mannen. Dat heeft de regering van het eiland woensdagmiddag bekendgemaakt.

Lokale media meldden dat het om een afrekening in het criminele circuit gaat. De twee mannen werden geraakt toen ze net de aankomsthal verlieten. De gewonden vielen door rondvliegende kogels. Zo werd een moeder in haar been geraakt terwijl ze zich nog in de hal bevond. Ook een vrouw in een rolstoel op een parkeerplaats ontkwam niet aan de kogels.

'Hulp van Nederland nodig'
Volgens de regering gaat het om 'een geïsoleerd incident''. Wel heeft oud-minister en huidig parlementariër Omayra Leeflang naar aanleiding van de schietpartij gezegd dat Curaçao van Nederland meer hulp nodig heeft om de toegenomen criminaliteit op het eiland aan te pakken.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten