donderdag 17 juli 2014

Utrechtse serieverkrachter opgepakt na stelen fiets

Compositietekening uit 1995 van de verdachte. © ANP.


De politie en het Openbaar Ministerie in Utrecht hebben vanavond bekendgemaakt dat in de geruchtmakende zaak rond de Utrechtse serieverkrachter mogelijk opgelost is met de arrestatie van een man. Het gaat om een 51-jarige man uit de regio Utrecht, die woensdagavond is aangehouden.

De man werd ingerekend na een fietsendiefstal van een lokfiets van de politie en werd daarvoor veroordeeld door de politierechter. Uit zijn afgenomen DNA bleek een 100% match te zijn naar het DNA dat werd gevonden in drie verkrachtingszaken.

Hij bleek bij eerder DNA-onderzoek onder 2500 mannen, geweigerd te hebben DNA-materiaal af te staan. In strafzaken waarin de maximumstraf 4 jaar of hoger is, dienen verdachten verplicht DNA af te staan.

Zwijgrecht
De verdachte wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. De verdachte heeft nog niet bekend en beroept zich op zijn zwijgrecht.

De woordvoerster van politie meldde dat alle slachtoffers vooraf zijn ingelicht. Ze zei verder verheugd te zijn dat voor veel Utrechters het gevoel van veiligheid zal zijn toegenomen.

7 vrouwen verkracht
De serieverkrachter was in 1995, 1996, 2001 en 2002 in Utrecht actief. De gezochte man verkrachtte zeven jonge vrouwen en deed bij 12 vrouwen een poging daartoe.

Het grootste opsporingsonderzoek in de geschiedenis van de Utrechtse politie volgde, maar leidde tot nu toe niet tot aanhouding van de verdachte. Hij was actief rond De Uithof, de campus van de Universiteit Utrecht.




Bron
Lees ook: Utrechtse serieverkrachter blijft zwijgen over verleden
Lees ook: Gruwelen serieverkrachter uitgebreid beschreven
Lees ook: Serieverkrachter verplicht oog in oog met slachtoffers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten