woensdag 20 augustus 2014

Mede-bedenker van Ice Bucket Challenge verdronken

© Boston College.


Corey Griffin, mede-bedenker van de Ice Bucket Challenge, waarmee geld wordt ingezameld voor de spierziekte ALS, is zaterdagavond omgekomen bij een duikongeval in de haven van Nantucket, Massachusetts.

De 27-jarige Griffin dook omstreeks 2 uur 's nachts van het Juicy Guys-gebouw het water in, kwam even boven en verdween toen in de diepte. Een lokale badmeester, Colin Perry, dook hem op van de bodem en wist hem op het droge te krijgen, waarna Griffin naar een ziekenhuis werd gebracht. Daar werd hij een uur later doodverklaard, zo meldt de Boston Globe.

Kort voor zijn noodlottige duik had Griffin nog 100.000 dollar opgehaald met een inzamelingsactie voor ALS en met zijn vader gebeld om hem te vertellen over het succes van de actie. 'Hij was de gelukkigste man op aarde', vertelt Coreys vader Robert Griffin. 'Hij belde me en zei me dat hij in de zevende hemel was.'

Anderen helpen
Griffin stond bekend als een sportieveling die niets liever deed dan anderen helpen. Zelf speelde hij ooit twee seizoenen ijshockey voor Boston College en was bevriend met voormalig honkballer Pete Frates. Bij Frates werd in 2012 ALS geconstateerd. Familie en vrienden van Frates, waaronder Griffin, bedachten daarop de populaire Ice Bucket Challenge.

Om aandacht te vragen voor de ziekte overgieten bekende sterren en politici zich met een bak ijswater. Duizenden personen, waaronder magnaat Bill Gates, presentator Conan O'Brien, rapper Dr. Dre en acteur Ben Affleck, deden al mee aan de uitdaging. Koning Willem-Alexander liet de uitdaging deze week aan zich voorbijgaan. 'Obama deed het ook niet', was zijn excuus.



Bron
Lees ook: Bucket Challenge levert ALS Nederland al een miljoen op

Geen opmerkingen:

Een reactie posten