dinsdag 19 augustus 2014

Utrechter verduistert 1,6 miljoen subsidie taxivervoer


20.000 euro aan contant geld gevonden in bedrijfspand

Archiefbeeld © anp.


Een 42-jarige Utrechter wordt verdacht van het verduisteren van subsidiegeld voor een proef met elektrisch taxivervoer in de regio Utrecht. Het gaat om een bedrag van 1,6 miljoen euro. De man is vandaag aangehouden, meldde het Openbaar Ministerie.

Het taxibedrijf van de man ontving de rijkssubsidie voor de proef in 2011. Aan het project kwam vorig jaar een einde, maar het geld bleek verdwenen te zijn. Volgens het OM heeft het bedrijf ondanks herhaalde oproepen nooit een accountantsverklaring overlegd.

Twee woningen en een bedrijfspand in de regio Utrecht zijn doorzocht. Daarbij is administratie in beslag genomen alsmede onder meer ruim 20.000 euro aan contant geld, schilderijen en vier complete duikuitrustingen.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, die de voormalige directeur tevergeefs om de accountantsverklaringen of terugbetaling van het geld had gevraagd, heeft aangifte gedaan. De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT-IOD) arresteerde hem.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten